En gråtkvalt Høyre-leder, Erna Solberg, uttalte i dag på en pressekonferanse at hennes ektemann, siviløkonom Sindre Finnes, hadde ført henne bak lyset. «Han har ikke vært ærlig med meg», sa hun.

I artikkelen Sindre er Ernas klippe (Kapital 10. oktober 2020) stilte intervjueren Lene Tangevald-Jensen følgende spørsmål: «Er det ofte samtaler om bedriftsøkonomiske forhold og næringspolitikk rundt middagsbordet?» Finnes svarte: «Ja, klart at vi snakker om dette både til frokost og middag.» Han svarte også bekreftende på spørsmålet om at hustruen lyttet til hans synspunkter i næringspolitiske spørsmål.

«Erna og jeg er veldig samkjørte, ellers ville dette ikke ha gått», sa han senere i artikkelen. Solberg og Finnes er dermed et ektepar med felles interesser, slik som økonomi. Bøkebloggen finner det lite sannsynlig at Solberg skulle være totalt uvitende om ektemannens aksjehandler. Hun later til å velge samme strategi som AP-minister Anniken Huitfeldt. Vi føler at Solberg er beredt til å «ofre» ektemannen for å redde sin egen karriere. FrPs Tor Mikkel Wara brøt med sin samboer Laila Bertheussen etter 28 år, da hun ble siktet for å tent på sin egen bil. Hvis Solberg virkelig føler at Finnes har vært ufin mot henne, burde hun kanskje be om skilsmisse, eller kanskje Jern-Erna er av den tilgivende sorten?

Én ting er hva vi i Bøkebloggen tror, en annen ting er hva Høyres velgere og hennes partikollegaer tror.

Larviks påtroppende ordfører Birgitte Gulla Løken feiret nyttår sammen med Erna Solberg og Sindre Finnes. Mener hun at Solberg snakker sant? Mener hun at Solberg må fratre? Tror hun at de kommer til å feire neste nyttår sammen også? Les saken i ØP om nyttårsfesten i Nevlunghavn her.

Bøkebloggen har sendt over saken til påtroppende ordfører Birgitte Gulla Løken for å svare på spørsmålene, men hun har ikke svart opp ennå.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *