Bøkebloggen publiserte søndage saken «Dette sykehjemmet har ikke brukt vikarbyrå på 20 år.» Les saken her.

22 oktober 2023 ble det publisert et innlegg i Firdaposten med tittelen «Kunsten å være pårørende».

Her er litt av det som er skrevet i innlegget og nedenstående skrevet med blått er sitat fra saken.

«-Livet består av flere faser. Mens en er opptatt med å leve sitt eget liv, vet en ikke ordet av det før en står midt i fasen som pårørende, og da er det lurt å være forberedt. For det var nemlig ikke jeg. Fasen som pårørende overfor mamma har lært meg mye, bydd på mange overraskelser, vonde opplevelser og faktisk rent raseri. Selvsagt ikke mot min mor, men mot det offentlige støtteapparatet rundt. Derfor dette innlegget, som en velment tankevekker fra meg til deg som kanskje nærmer deg denne fasen.»

«-Jeg ble selv nylig pårørende med ansvar for mamma som fortsatt bor hjemme. Denne selvstendige, milde damen måtte til slutt, som mange av oss be om assistanse fra kommunen. Hun og alle i familien, hadde et ønske om at hun skulle få bo i heimen som hun og pappa skapte sammen så lenge som råd var. Jeg var nå i startfasen som naiv og spørrende pårørende, og ble forespeilet at Florø hadde en kommunal helseomsorg som jobbet tett sammen som et tverrfaglig team.»

«-Et team som snakket konstant sammen på fellesmøter, la planer og informerte hverandre per masse-e-post. Beskjeder og spørsmål fra meg som pårørende og kontaktperson skulle sømløst besvares, og/eller bringes videre til rette vedkommende. Mamma skulle bare stå trygt i sentrum av et smidig og velsmurt støtteapparat, så jeg som pårørende skulle iallfall ikke uroe meg. Dette var inntrykket som ble gitt fra kommunen, og jeg som fortsatt var bosatt langt fra Florø, satte pris på dette. Men snart skulle det vise seg at visdomsordet om at en ikke skal stole på førsteinntrykket, stemmer.»

«-Hjemmetjenestene i Florø var en gedigen ørken der den gode kommunikasjonen dro for å dø. Småkongene i kommunen satt på hver sin tue i hvert sitt selvutnenvte kongedømme, og snakket ikke med hverandre.» Les hele innlegget her. 

Sitat slutt.

Kommunalsjef i Kinn kommune svarer opp at hun ikke kjenner den aktuelle saken, men at hun vil undersøke. Les hele svaret til kommunalsjefen her. 

Kanskje at kommunene snart må forstå at pårørende bør bli en del av omsorgen? Og vi tror at kommunen også kan spare mye penger på et tettere samarbeid med pårørende.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.