Bøkebloggen publiserte lørdag saken «Jeg trenger Huset og tryggheten og de stabile rammene som stedet gir meg». Les saken her.

«-Hver dag er det rundt 20 unike mennesker som bruker Huset. I løpet av en måned snakker vi om rundt 50 unike brukere. I tillegg til en kraftig nedbygging av Huset over mange år, så har vi vært igjennom en omorganisering. Vi ønsker å komme tilbake til storhetstiden. Dengang var det rundt 50 unike brukere hver uke og 200 unike brukere i løpet av en måned.»

«-Jeg vet selv om flere som vil ha godt av å komme på Huset. Huset er en sosial møteplass med sterk grad av brukermedvirkning og muligheter for å delta på mange ulike oppgaver og aktiviteter, eller bare ta en kopp kaffe. Mange opplever ensomhet som vanskelig og da er Huset et godt og trygt sted å være.»

«-I Larvik kommune så er det garantert flere hundre mennesker som vil ha utbytte av å være på Huset i kortere eller lengre perioder. Så kan vi sammen med Larvik Kommune bygge opp Huset og innholdet, og styrke det gode samarbeidet mellom kommunen og Mental Helse Larvik, så kan vi lage et tilbud som vil gjøre Larvik til en foregangskommune på å forebygge psykisk helse.»

Kenneth Strømnes

Vi har hatt en anonym brukerundersøkelse på Huset hvor vi har stilt følgende spørsmål:

Spørsmål 1: «Hvor lenge har du vært på Huset»?

Spørsmål 2: «Hva betyr Huset for deg»?

Her er noen av svarene fra brukerundersøkelsen:

 1. «I 23 år. Kom på Huset i 2000».
 2. «Da jeg tok første steget inn døra, bodde jeg på gata siden Larvik kommune ikke kunne hjelpe meg. Var her et par uker før en av de ansatte spurte hvor jeg bodde. Mitt svar kom svakt, men jeg sa til slutt på gata. Det var da de ansatte tok meg inn i varmen på Huset. Hadde det ikke vært for Huset så hadde jeg ikke levd lengre. Så Huset betyr alt for meg.
 1. «I 17 år»
 2. «Et trygt sted å være. Når jeg begynte på Huset var jeg ofte innlagt. Nå klarer jeg meg selv og trenger mye mindre hjelp og oppfølging».
 1. «Jeg har kommet og gått i flere år».
 2. «Veldig mye. Er pensjonist og det blir lange dager. Her kan jeg hjelpe litt til».
 1. «16 år. Siden 2007».
 2. «Det viktigste er det sosiale fellesskapet. Jeg har få venner og ingen familie her. Fra 2007 – 2015 så var jeg narkoman. Jeg fikk være på Huset hvis jeg ikke var ruset. Jeg ble rusfri med hjelp av Huset. Huset er livsnerven min. Uten Huset vil det være vanskelig for meg å klare meg.
 1. «Siden 2019. 4 år».
 2. «Huset er som et hjem. Jeg var mye ensom og deprimert. Men Huset har hjulpet meg i stor grad. Jeg tør ikke tenke på hva som vil skje uten det sosiale på Huset».
 1. «I 20 år. Ble uføretrygdet. Hadde liten eller ingen kontakt med andre. Er her stort sett hver dag».
 2. «Har lært meg at ikke alt er farlig. At jeg tør og klarer mer enn jeg tror. Fått mye mer selvtillit og selvinnsikt. Fått stor tro på meg selv. Huset og menneskene der er mitt andre hjem. Huset har hjulpet meg ut av angst og depresjon».
 1. «Jeg har vært på Huset i 12 år. Begynte i 2011».
 2. «Huset betyr alt for meg i hverdagen».
 1. «Siden 2002».
 2. «Hygge!»
 1. «7 måneder».
 2. «Uten Huset hadde jeg har vært helt på kjøre og rusa vekk problemene. Istedenfor kan jeg få hjelpe til på Huset og få en meningsfull hverdag.

Hvorfor ønsker ikke Larvik kommune lenger selv å holde tak i et slikt tilbud med mulighetene det gir å lettere jobbe sammen med vedtakstjenestene?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.