De to Høyre-damene Marie Offenberg og Birgitte Gulla Løken har flere ganger beklaget seg over at de blir utsatt for hatske angrep på nett. Østlands-Posten publiserte 20 oktober 2022 en sak med overskriften «Flere politikere har fått nok og tar grep: – Det tærer på overskuddet.» Les hele saken her.

«– Jeg har engasjert meg i politikken for å gjøre noe bra for Larvik, og opplever at også mine politikerkollegaer har samme motivasjon. Det er imidlertid ingen hemmelighet at politisk engasjement er tidkrevende og at stadige personangrep tærer på overskuddet,» sier Offenberg, som likevel føler at det politiske arbeidet er verdt det.

«– Vi kommer til å ta opp dette på Larvik Høyres neste styremøte og vil vurdere å løfte det til Høyres hovedorganisasjon. I tillegg kommer vi til å snakke med andre partier om å gå sammen mot hetsen», forteller Birgitte Gulla Løken.

Men hva med mannfolka i deres eget parti? «-Trodde ikke det var mulig å bli tannlege med så tomt hode. I tillegg personforfølgelse av meg til dine pasienter» er meldinger sendt fra Gjert Gjertsen til Cato Nordahl i 2019.

Og partikollega Riis-Gjertsen som mobber videre i ØPs kommentarfelt hvor han sammenligner Cato Nordahl med angivere og pedofile i norske fengsler : «-I de fleste sammenhenger levnes angiveren liten ære. I strenge fengselshierakier plasseres angivere og pedofile på bunn, under ranere og mordere. Noen er så upopulære at de må sitte på egne avdelinger.»  

Som det framgår av kommentaren fra Elin Ørjasæter i ØP så mobber Riis-Gjertsen en mann som allerede er blitt grovt trakassert av hans partikollega, i en sak der Gjertsen også har tapt i retten. Er det ingen grenser for hvordan Høyres mannlige politikere får mobbe andre, mens kvinnfolkene i partiet jamrer seg over «grov netthets» de selv blir utsatt for?

Her er noen av kommentarene fra Ørjasæter i kommentaren ØP og nedenstående skrevet med blått er sitat fra innlegget.

«-Østlands-Posten er nylig felt i Pressens faglige utvalg (PFU) for behandlingen av Cato Nordahl. Avisa trykket da en kort beklagelse. Det er alt for lite. Det er på tide å fortelle hele historien.»

«-Skillet mellom propaganda og journalistikk er at journalistikken skal gi en balansert og faktabasert fremstilling. I denne saken har Østlands-Posten kjørt et rent propaganda-show for en grunneier som tok seg til rette, og som senere attpåtil truet den det gikk ut over.»

«-Jeg har aldri møtt verken Gjert Gjertsen eller Cato Nordahl, men jeg har lest en lang rekke dokumenter, også rettsdokumenter, for å forstå saken. Min interesse skyldes dårlig samvittighet. Jeg rådet jo Arne Sandnes til å stole på Østlands-Posten, slik at han igjen rådet Cato til å la seg intervjue. Jeg tok det for gitt at ØP var en seriøs avis. Jeg tok feil.»

«-Pressen definerer seg som samfunnets vaktbikkje. Østlands-Posten er vaktbikkja med rabies. Der andre aviser angriper makta i forsvar for den lille mann, der angriper Østlands-Posten alminnelige borgere i forsvar for makta.» Les hele kommentaren «Østlands-Posten er vaktbikkja med rabies» her.

Bøkebloggen mener at disse meldingene og kommentarene fra to Høyre politiker er så grove at det nå  må bli oppvask både i lokalpartiet og det må også varsles inn til  generalsekretær i Høyres Hovedorganisasjon .

Og det nærmer seg den årlige nyttårsfesten i Nevlunghavn. Kanskje Erna Solberg også er gjest i år? Og praten rundt bordet vil i år kanskje handle om aksjer og nettroll? Festen i 2022 ble omtalt i ØP og du kan lese hele saken her.

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

* Følg Bøkebloggen på Facebook *