22 januar 2023 publiserte Bøkebloggen saken «Mandag 30 januar på Quality Hotel Grand Larvik blir det oppstart av «Demenskoret» i Larvik!» Les saken her.

Onsdag 31 januar 2024 fikk en fullsatt storsal i Bølgen i Larvik først oppleve en flott konsert med Larvik Demenskor Muntre under ledelse av Jørn Oden Evertsen.

Varaordfører Gina Johnsen var også på plass og delte ut roser til medlemmene i demenskoret, blomster til Silje og dirigent Jørn.

Og kvelden ble avsluttet med samtale mellom Ingebrigt Steen Jensen og hans forlegger av boken «Før jeg forsvinner».

Vi fikk høre mange historier og under er litt av det vi fikk høre.

«-Alzheimer er skammens sykdom. Den vi ikke snakker om – ikke engang i bisettelsen. Men vi har ingenting å skamme oss over. Vi har ikke røkt, drukket eller ligget på sofaen mer enn alle andre.»

«-Før jeg forsvinner er min historie om å leve med Alzheimers sykdom. Om angsten, om tanken på at jeg snart skal dø, ikke får følge jentene mine opp kirkegulvet og ikke se barnebarna mine vokse opp. Om å innse at jeg vil bli en belastning for mine nærmeste.» 

«-Dette er virkeligheten for hundre tusen mennesker med alzheimer i Norge. Trolig har vi nærmere en million «pårørende». Og det finnes ingen kur som virker. «

«-Mitt håp er at flest mulig av oss skal leve gode liv. Og at dem vi elsker og dem som elsker oss, skal møte livet for fulle seil og med solskinn på alle kanter.»

 

 Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.