I Larvik og resten av landet blir det i disse dager ferdigstilt mye nye leiligheter. FDV dokumentasjon skal følge med.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dette er ikke i Larvik, men fra Oslo. 

 

Vi anbefaler at hver kjøper av leilighet/bolig har med seg en uavhengig takstmann den dagen utbyggere/selgere overleverer leilighetene og overtakelses protokollen skal underskrives. Gjelder selvfølgelig også ved kjøp av brukte leilighet/bolig. 

En takstmann vet nøyaktig hvilke ting som må sjekkes nøye. Det viktigste er en full gjennomgang av permen med FDV dokumentasjon som er et krav ved salg av alle nye leiligheter.

Dette koster noen tusen lapper , men kan være vel anvendte penger for å påpeke mangler ved overtakelse. Det anbefales også at en takstmann velges fra nabo fylket. 

Boligen skal være i samsvar med Norsk lov, forskrifter, Norsk standard og god byggeskikk. En fagkyndig vil ha langt bedre grunnlag for å kunne vurdere boligens tilstand, og han vil kunne påpekte eventuelle feil og mangler du ellers vil kunne overse.

Den seriøse investor/utbygger leverer god kvalitet og rydder umiddelbart opp hvis det er mangler, mens den useriøse investor/utbygger skyver problemene foran seg og håper at ting skal bli foreldet slik at de kan springe fra ansvaret.

Her er det to frister som gjelder, foreldelses loven med frist på 3 år og reklamasjons loven med frist på 5 år. Meget viktig at mangler og feil blir påpekt umiddelbart når dette oppdages av eieren. Og tilslutt, ALLE henvendelser til selger / utbygger om feil må dokumenteres skriftlig. 

Vi anbefaler å ta en titt på denne linken fra Byggejus som informerer om krav til  FDV dokumentasjon. 

Les også Bøkebloggens tidligere innlegg «Forskjellige typer investorer og utbyggere»

 

Bøkebloggen kommer gjerne med flere tips om disse viktige tingene. 
Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *