Gledelig nyhet til alle Telenor kunder som har dårlig mobildekning hjemme og på kontoret

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

 I løpet av sommeren ruller Telenor ut en ny løsning som lar deg snakke i telefonen over både 4G-nettet og over WiFi. Det betyr at hvis du ringer til noen når du er hjemme og tilkoblet det trådløse nettet ditt, så vil samtalen gå over WiFi og så vil samtalen automatisk kobles over til 4G-nettet så snart du forlater huset.

For at du skal kunne bruke WiFi Tale må telefonen støtte 4G Tale eller Voice over LTE (VoLTE), som det heter på fagspråket. Inntil nå har tale stort sett foregått over 2G- og 3G-nettet, mens 4G (LTE) har vært et rent datanett
Dette er en helt unik løsning, siden den gir handover frem og tilbake mellom et 4G-nett og et WiFi-nett. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

En av fordelene med WiFi Tale er at du kan få tale selv i bygninger der det er dårlig mobildekning. Enkelte kontorbygg kan være konstruert slik at mobilsignalene har problemer med å trenge inn overalt, men stort sett har disse alltid god WiFi-dekning. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Dette er telefonene som støtter eller om kort tid vil støtte 4G Tale. Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er noen garanti for at du skal få også WiFi Tale, da trengs det som sagt en ytterligere programvareoppdatering:

Disse får 4G Tale i løpet av mai:

Disse får 4G Tale «snart»:

Les hele artikkelen inne på TEK , Teknisk Ukeblad

Les også Bøkebloggens tidligere innlegg hvor du kan søke opp hvor nærmeste mobil sender. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *