Vi som er turgåere i området fikk oss en skikkelig overraskelse da vi nylig ble møtt av det nye gjerdet ved Frenvik gård og en ny bom i Sandvikaveien.

Men overraskelsen ble mange ganger større da vi nå hører at dette er noe Larvik kommune har bekostet!

Larvik kommunes rådgiver har forhandlet med grunneieren og hovedargumentet skal visstnok være plagsom bilparkering.

Jeg er hyppig bruker av både vei og stier i området. Til dags dato kan jeg ikke huske å ha sett en parkert bil på denne plassen.

Er det noen i kommunen som overprøver beslutninger nedover i organisasjonen? Hvis hensikten var å hindre et parkeringsproblem, kunne det vel vært løst med noen betongklosser. Nå blir turgåerne hilst med et upassende og avvisende netting-gjerde i stien ned mot stranden.

I tillegg har Larvik kommune bekostet en bom som skal hindre bilkjøring mellom Gon og Dreng. Dette er også et helt unødvendig og irriterende tiltak. De som har hytter i Sandvika området kjører inn fra Gonfeltet, mens hytter i Ripshagen og Frenvikbukta kjører fra Dreng/Ødegården. Veien er dessuten i så dårlig befatning mellom sideveiene at biltrafikk begrenser seg selv.

Kommunen har etter min mening gjort et meningsløst og helt unødvendig tiltak ved å sette opp dette gjerdet. I tillegg har rådgiveren latt seg dupere av grunneieren og derved belastet vår bunnskrapede kommunekasse ytterligere.

Hvis vi ikke har direktører og ledere i kommunen som ser galskapen er det vel på tide at politikerne griper inn.

Turfolk som benytter dette flotte området er uansett beskyttet av allemannsretten og friluftsloven.

Kåre Wærnes

 

Les også saken om blodbøka i Bøkkerbakken her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *