Bøkebloggen skrev 14 mai 2024 saken «Nytt møte i Larvik 27 mai 2024 kl 18 om vindkraftutbygging fra Larvik til Skrim». Les saken her. 

Vi har i dag mottatt et leserinnlegg fra innbygger Kristian Stensrud fra Kjose som var tilstede på mandagens møte. Les brevet her:

«-I går hadde Motvind Norge avdeling Vestfold invitert byens borgere, politisk lederskap og administrasjon til et folkemøte på Sliperiet i Larvik. I tillegg hadde Motvind invitert lokale kraftutbyggere som «Fritzøe skoger/Fritzøe energi», samt «Hydro rein» til å delta for å få en balansert debatt.»

«-Møtet varte i drøye tre timer og det var et av de mest intense møtene jeg har deltatt i på veldig lenge. Kunnskapsrike og faktaorientert foredragsholdere klarte å holde pulsen oppe hos et engasjert publikum under hele seansen.»

«-Men, og det er et stort men….til tross for høyaktuelle og viktige problemstillinger som ble annonsert, belyst og debattert, glimret våre lokale politikere, administrasjonen og kraftutbyggere med sitt fravær. Sågar vår lokalavis Østlands-Posten var ei heller å se eller høre under gårdsdagens møte.»

«-Det var dog noen hederlige politiske unntak og hvor noen av våre lokalpolitikere hadde tatt turen til Sliperiet på eget initiativ for å lytte, lære og delta i den viktige debatten. Honnør til disse og kanskje spesielt til Høyres gruppeleder Marie Offenberg som tok ordet og som klart og tydelig markerte seg som en tilhenger av Motvind og motstander av vindkraftutbygging.»

«-Jeg har ofte savnet faktabaserte debatter i det offentlige politiske rom. Både lokalt og nasjonalt. Energidebatten er et skremmende eksempel på hvor galt det bærer av sted når både lokale og sentrale politiske beslutningstakere fatter vedtak som nettopp – IKKE- er forankret i etablert kunnskap og fakta. Vindmølleenergi og såkalt «grønn energi» er intet annet enn en stor bløff og hvor finansaktører tapper oss forbrukere økonomisk med velsignelse og sågar ordre fra politikere i Brussel og på Løvebakken. Men det viktigste er at konsekvensene er rasering av norsk natur.»

«-Google ønsker å etablere et datasenter i regionen. Enormt kraftbehov. Minimalt med arbeidsplasser. Store negative konsekvenser for vår natur og oss vanlige husholdninger. Ulempene er i klar og negative i forhold til eventuelle fordeler. Det ønskes etablert vindmølleparker i våre nærområder. På sjøen sør for Svenner også. Deretter solcelleparker. Parker? Sludder, det er reindyrka industriområder.»

«-Hvorfor møter ikke energiutbyggere, våre politikere, administrasjonen og ikke minst lokalavisa opp på et slikt folkemøte med kyndige foredragsholdere? Er tematikken for sensitivt?»

«-At Motvind har valgt vardebrenning i sin logo, er høyst betimelig og de av oss som hoderystende så på serien «Exit» hvor finansjappene skålte seg gjennom satsingen på vindmøller, har jaggu måtte se på denne episoden flere ganger da den gjennom få minutter beskriver den reelle galskapen.»

«-Anmoder Motvind om et snarlig nytt folkemøte. Inviter hele Vestfold og Telemark da dette temaet berører oss alle sammen. Og ikke minst de som ikke har noen stemme i det offentlige rom: Norsk natur og dyreliv.»

Kristian Stensrud.
Kjose.

Bøkebloggen har tirsdag 28 mai sendt Stensrud sitt innlegg over til ordfører Birgitte Gulla Løken, leder av PU Per Manvik, leder i Fritzøe Energi Thomas Solem  og redaktør i ØP Eirik Haugen for en kommentar om hvorfor de var fraværende på mandagens viktige møte i Sliperiet.

Ordfører Birgitte Gulla Løken svarte raskt opp og komme med denne tilbakemeldingen:
«-Gruppeleder Marie Offenberg stilte for Larvik Høyre.Pluss to til fra Høyres gruppe som deltok.»

Redaktør Eirik Haugen i ØP var også rask med en tilbakemelding:
«-Vi var til stede og det kommer en sak om ikke så lenge. Vi trengte å hente inn noen flere kommentarer før publisering.»

Per Manvik og Thomas Solem har så langt ikke svart opp vår mail. Saken blir oppdatert hvis de svarer opp.

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *