Bjørn Pettersen gikk læretiden som frisør hos Smith Larsen i Larvik og jobbet hos ham i 11 år.

Han åpnet deretter egen salong i Prinsegata. Alle som har vært kunder hos Bjørn husker hans muntre historier og kjappe replikker.

Bjørn Pettersen har nå bodd i Prinsekvartalet i 8-9 år. Han og kona flyttet fra enebolig i Skogveien  inn i leilighet i 5 etasje i kvartalet og blir nå nærmeste naboer med det nye Grandkvartalet.

Skogveien. Foto: Bøkebloggen

Pettersen har hatt en fantastisk utsikt fra toppleiligheten sin frem til for noen måneder siden. Men nå er det dessverre slutt.

Bøkebloggen tok turen ned til Prinsekvartalet for å ta noen bilder av den nye utsikten fra leilighetene.

Grandkvartalet Foto: Bøkebloggen

Grandkvartalet Foto: Bøkebloggen

Prinsekvartalet, Bjørn Pettersen Foto: Bøkebloggen

Prinsekvartalet, Bjørn Pettersen Foto: Bøkebloggen

Prinsekvartalet, Bjørn Pettersen Foto: Bøkebloggen

Bjørn har nå i snart 10 år hatt en fantastisk utsikt fra terrasen sin mot Bøkeskogen, sentrum av Larvik, Tenvik, Larviksfjorden og Tollerodden.

«Du eier ikke utsikten din» blir det ofte sagt når det bygges i høyden i byene. Men det er derfor ekstra viktig at tegninger som legges frem i søknadsprosessene stemmer med virkeligheten.

Mange innbyggere i Larvik husker sikkert all støyen som var før Grandkvartalet ble godkjent.

BIM Partner AS la 5 april 2016 frem den omtalte rapporten som kommunestyret hadde tildelt det lille firmaet på Elveveien. Politikerne hadde tidligere  bestemt at de omstridte Grandkvartalet-illustrasjonene fra Dark Arkitekter skulle kontrolleres av en uavhengig tredjepart før planene legges ut på høring i april.

Rapporten fra BIM Partner AS viste at arkitektens tegninger ikke stemte med kotehøyder.

Etter at rapporten ble lagt frem i april 2016 så skrev Finn Walter Fjellanger innlegget «Høyder og etasjeantall i Grandkvartalet.» Les innlegget her. 

Også Thore Brastein skrev et innlegg om saken «Grandplassen-en gedigen bløff.» Les innlegget her.

Vi er absolutt tilhengere av all utbygging i Larvik kommune, men det skal gjøres etter lover og regler, og ikke minst følge overordnende planer.

Dessverre så har vi sett en stygg utvikling de siste årene hvor det er utbyggere som prøver å trumfe mellom sine planer. Når det så i tillegg blir dokumentert juks av arkitekter og utbyggere i planfasen så kan en jo stille spørsmålet om det jukses like mye når byggene blir oppført?

Planene for Grandkvartalet ble godkjent i kommunestyret 14 desember 2016 og i avstemmingen så snudde ordfører Rune Høiseth og stemte for et forslag som var fremmet av FRP.

Mulig at beboerne i leilighetene  i Prinsekvartalet og også Funkisgården nedenfor mot Prinsegata burde ha gått til sak mot kommunen umiddelbart etter at kommunen godkjente reguleringsplanen for GK med krav om erstatning for verditap som følge av tap av utsikt og dårlige solforhold ?

Dette grunnet i at kommunen ikke fulgte sin vedtatte kommunedelplan ved behandlingen av reguleringsplanen for GK.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *