Bøkebloggen publiserte sist uke saken «Erna og aksjehandleren Sindre». Les saken her. 

Skjalg Fjellheim som er politisk redaktør i Nordlys skrev i helgen en sak hvor han stiller et viktig spørsmål: Har Erna lurt folket?

Her er litt av det som er skrevet i saken 17 september og nedenstående skrevet med blått er sitat fra saken.

1) En stygg mistanke om at hun bevisst,og på det absolutt mest kyniske vis, har holdt en enorm politisk skandale skjult, på grunn av et forestående valg, der mange kommuner og byer til slutt vippet i Høyres favør, med en margin på svært få stemmer. Mistanken om at Erna Solberg har vært grunnleggende uærlig overfor det norske folk, vil ikke slippe taket med det første, sannsynligvis vil det aldri skje.

2) Erna Solberg har en ektemann som er avslørt som løgner av stort format, en som har drevet hyppig og systematisk aksjehandel fra selveste statsministerboligen, også handel i selskaper der statsministerens avgjørelser få dager senere har påvirket aksjekursen direkte. Avsløringer i pressen styrker mistanken om at sensitiv informasjon kan ha kommet i hendene på Sindre Finnes, og ha blitt misbrukt av ham, allerede få dager etter at Erna Solberg vant stortingsvalget i 2013, og forhandlingene om ny regjeringsplattform hadde startet på Sundvollen.

Mye av det Sindre Finnes har drevet med, er så til de grader i grenselandet for innsidehandel som det kan få blitt.

Når han har løyet planmessig om det meste i saken fram til nå, er det absolutt ingen grunn til å stole på ham, når han fremholder at han ikke har beriket seg på informasjon han har fått via statsminister Erna Solberg, gjennom åtte lange år.

Det er, uavhengig av om Økokrim innleder etterforskning eller ikke, umulig å ha tillit til Erna Solberg som statsministerkandidat i 2025. At Høyre så langt ikke vil ta konsekvensen av dette, fremstår like kynisk som de nesten parodiske forsøkene på mediemanipulering. Hvor dumme tror egentlig Høyres mediestrateger at folk i Norge er? Les hele saken fra Nordnorsk debatt  her. 

Sitat slutt.

VG publiserer i dag en sak hvor Erna Solberg (H) mottok en aksjeliste uken før valget som viste at forklaringen hun hadde gitt til velgerne om ektemannens aksjekjøp var feil. Det fortalte hun ikke før etter valget. Les saken i VG her.

Én ting er hva vi i Bøkebloggen tror, en annen ting er hva Høyres velgere og hennes partikollegaer tror.

Larviks påtroppende ordfører Birgitte Gulla Løken feiret nyttår sammen med Erna Solberg og Sindre Finnes. Mener hun at Solberg snakker sant? Mener hun at Solberg må fratre? Les saken i ØP om nyttårsfesten i Nevlunghavn her.

Bøkebloggen har forrige uke sendt over spørsmålene til påtroppende ordfører Birgitte Gulla Løken for å få en kommentar, men hun har ikke svart opp ennå.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *