Larviks første TV-kjendiser var formelle menn som Ragnar Baartvedt, Richard Herrmann og Jan Ole Flæten. Hallodamen Kirsten Schøyen var også formell, selv om det vakte en viss oppstandelse da hun poserte på forsiden av ukebladet  i en tekkelig bikini i 1967. Tidene og tonene forandrer seg. Det var vel knapt noen som hevet øyebrynene da et ungt par hadde samleie i et avsnitt i Elvsåshagens TV-serie Line fikser kroppen 50 år senere. Elvsåshagen er kjent for en uformell og en litt frekk programlederstil, som kanskje passer mer for dagens ungdommelige publikum.

Line Elvsåshagen (født 19. juli 1990 i Tønsberg) er tekstforfatter og programleder på radio og TV. Foreldrene er lege Harald Elvsåshagen (1957–) fra bruksnummer 5 under gården Gusland Søndre i Brunlanes og fysioterapaut Hilde Eskedal (1958–) fra Nanset i Hedrum. Line Elvsåshagen har en eldre bror og søster.

Line Elvsåshagen Foto: Freddy Foss / Nordiske Mediedager / Wikipedia Commons

Harald Elvsåshagen eide 1988–2021 «Guslandhagen» (bruksnummer 9 under gården Gusland Østre, Hummerbakkveien 416) i Brunlanes. Line Elvsåshagen bodde senere i en leilighet på Sagene i Oslo.

Hun spilte fløyte i Berg skolekorps. Elvsåshagen var elev ved medier og kommunikasjonsfag på Thor Heyerdahl videregående skole 2006–2009. Hun begynte 16 år gammel å frilanse som journalist og fotograf i Østlands-Posten med nett- og nyhetsstoff. Elvsåshagen uttalte i et intervju med avisa i utgaven av 29. juni 2013 at dette nok ikke var hennes greie og at det var derfor hun valgte Westerdals School of Communication framfor journalisthøgskolen. Hun mente at det var et riktig valg for henne.

Det ble kulturstudier ved Universitetet i Bergen. Elvsåshagen avsluttet i 2013 en treårig bachelorgrad på tekstlinja ved Westerdals School of Communication.

Forlaget Cappelen Damm samler årlig Norges største litterære talenter i antologien Signaler. I 2013 ble mer enn 250 tekster sendt inn og ti kom med. Elvsåshagen skrev den første. Hun uttalte følgende i et intervju med Østlands-Posten i utgaven av 29. juni 2013: «Jeg tenker at teksten handler om de store tingene i livet, å bli gammel, redsel for å dø. Det er noe jeg ikke forstår ved disse tingene, og det gjør meg veldig nysgjerrig. Hvordan er det når alle rundt deg blir borte, når du er den eneste igjen?» Teksten var egentlig Elvsåshagens eksamensoppgave på Westerdal.

Elvsåshagen begynte i P3morgen på NRK radio som tekstforfatter i mai 2012. Da hun gjorde det nokså klart at hun elsket å prate med folk, ble hun utplassert som utegående reporter hele vinteren. Elvsåshagen ble i rollen som «Praktikant-Line» i P3morgen sendt ulike steder i Oslo for å møte meningmann grytidlig om morgenen. Da hun på sin bredeste larviksdialekt svarte «Majorstuakrøsset» på spørsmålet om hvor hun befant seg, fikk hun programlederne Ronny Brede Aase og Silje Therese Reiten til å humre godt inne i studio. Som reporter for P3morgen troppet Elvsåshagen tidlig opp hos kronprinsesse Mette-Marit på Skaugum 19. august 2013 med kake og kaffe i anledning hennes 40-årsdag.

Mette-Marit Foto: Max Alexander / Wikimedia Commons

Elvsåshagen arbeidet som vikar i P3 sommeren og høsten 2013. Hun ble ved nyttår 2014 fast ansatt som reporter i P3morgen etter at Live Nelvik sluttet.

Elvsåshagen ledet fra august 2014 til høsten 2015 helgeprogrammet Lunsjkake på P3 sammen med Christian Fredrik Mikkelsen og Olav Svarstad Haugland.

Elvsåshagen frontet i 2014 P3s konsept Line goes Budapest – Istanbul without $, der hun skulle klare seg helt uten penger samt skaffe seg både transport og overnatting på andre måter. Turen kunne følges på Facebook. Elvsåshagen var aktuell med julesendinger på P3 hver morgen fra 22. desember 2014.

Elvsåshagen og Eirik Havelin var programledere for Urørt-finalen på Sentrum scene, som ble overført på P3 og som avsluttet By:Larm i Oslo 5. mars 2016.

I det avsnittet av realityserien MasterChef Norge, som ble vist på TV3 6. oktober 2013, var Elvsåshagen én av konkurransedeltakerne.

Elvsåshagen arbeidet i P3Morgen og hadde som prosjekt å få med en låt i den norske finalen i Melodi Grand Prix 2014, som ble arrangert 15. mars. Hun hadde skrevet melodi og tekst selv i 2011, og som Mats Lie Skaare produserte i 2014. «Who Got the Answer» handlet om hvordan vi kunne redde regnskogen, en grønn kampsang. Låten kom ikke til finalen. Derimot framførte Elvsåshagen den i pausen.

Hun var programleder for NRK Ungs storsatsing Line jorda rundt, som ble sendt på NRK3 30. september 2015–4. november 2015. En kollega i NRK kom med idéen og spurte Elvsåshagen om hun kunne tenke seg å være med. Siden hun er veldig glad i å møte nye mennesker og nye kulturer, var dette konseptet midt i blinken, og hun takket selvfølgelig ja. Elvsåshagen og en kameramann reiste i seks uker verden rundt uten penger til Russland, Iran, Sør-Korea, Australia, Peru og Bolivia. De dro ut 20. august og landet på norsk jord igjen 30. september.

Line dater Norge stod på sendeplanen til NRK3 5. oktober–9. november 2016. I seks uker reiste Elvsåshagen landet rundt og datet en rekke ulike gutter for å finne den rette.

Elvsåshagen var 11. mars 2017 sammen med Kåre Magnus Bergh programleder for den norske finalen i Melodi Grand Prix 2017 på NRK1. Hun skrev manuset selv.

Elvsåshagen ledet dokumentarserien Line fikser kroppen på seks avsnitt, som ble vist på NRK3 31. oktober–5. desember samme år. Serien handlet om å få damer til å føle seg som dronninger.

Elvsåshagen var i 2018 programleder for serien Planet Plast, der hun forsøkte å finne ut om det er noe vi kan gjøre med plast som havner i havet. Den var på fem avsnitt og ble sendt på NRK1 9. april–30. april 2018.

Hun var programleder for dokumentarserien Line fikser maten. Hele serien på fem avsnitt ble publisert på nettstedet NRK TV 28. januar 2020, men de tre første episodene ble ikke sendt på NRK3 før 18. mars 2020, og de to siste ble sendt 19. mars.

I 2022 laget Elvsåshagen sammen med Torkild Jemterud Ukjent. Er det noen der ute? De kalte den en dokumentarisk sci-fi- og true crime-podkast, som tok opp store spørsmål knyttet til det som er utenfor vår planet. Den handlet om jakten på liv i universet. Finnes det noe mer der ute?

Elvsåshagen greide å terge på seg den svenske skuespilleren Stellan Skarsgård gjennom å spørre om han var single og si at sønnen hans var kjekk.

Stellan Skarsgård Foto: Elena Ringo / Wikimedia Commons

Hun satt i D2s ledestjerne-jury 2020 og 2023, som skulle kåre 30 mennesker under 30 år, som på én eller annen måte jobbet for FNs bærekraftsmål. Disse målene dekket alt fra bekjempelse av fattigdom, sult og ulikhet, til bevaring av klima, miljø og naturmangfold.

Elvsåshagen ble i Prix Radio 2013 nominert til «Årets radiotalent».

Under Social Media Days i Oslo 2. februar 2016 mottok Elvsåshagen både prisen for «Årets sosiale medier – enkeltkampanje» og «Årets sosiale medier – overraskelse» for prosjektet Line jorda rundt.

Serien Line jorda rundt ble samme år nominert i Gullruten i kategorien «beste reality». Dama til vant.

Elvsåshagen ble i 2018 nominert i Gullruten i kategorien «beste kvinnelige programleder» i serien Line fikser alt. Helene Sandvig i serien Helene sjekker inn vant.

Line fikser alt ble samme år nominert i Gullruten i kategorien «beste nyskapning». Da vi styrte landet vant.

Elvsåshagen og resten av Planet Plast-teamet gikk til topps i kategorien «Årets redaksjonelle event» under Nordiske Mediedager i Bergen 8. mai 2019.

Her kan det søkes på programmer Line Elvsåshagen har deltatt i , Søk – NRK TV

En stor takk til Visit Nevlun ghavn som opplyste oss om at Line Elvsåshagen spilte fløyte i Berg Skolekorps.

Morten Bakkeli.

 

 Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.