Varsling er et godt verktøy for bedring av prosesser og kvalitet.


foto: dn.no

MILLIARDER Å SPARE – VI MÅ HEIE PÅ VARSLERNE!

Nesten halvparten av oss tør ikke varsle om kritikkverdige forhold av frykt for represalier. Den andre halvparten som varsler,bidrar med opptil 12 mrd. kr årlig i besparelser, viser en undersøkelse Oslo Economics har utført for Arbeids- og Sosialdepartementet.

I det offentlige herunder også mange kommuner må det jobbes for kulturendring og belønning av varsel. Kan varsling for mang en ordfører og arbeidstakerrepresentantene være svært uønsket? Frykter man reduserte muligheter for fornyet tillit i det sittende partiet med makta for gjenvalg, dersom varsler blir nyhetsstoff i media? 

Varsling er et godt verktøy for bedring av prosesser og kvalitet. I kommuner betyr dette igjen bedre økonomi. Alle ordførere burde jobbe for åpenhet med mange varsler. Hvordan oppfattes varslingskulturen i vår kommune Larvik? Har noen av våre lesere erfaring med dette?

Lenke til DN artikkelen som beskriver besparelser og frykt (+ artikkel):

 

Les også innlegget «Tilsynsavdelingen i Larvik ute av kontroll» på denne linken. 

Les også søndagens sak «Korrupsjonen i Drammen er bare toppen av et isfjell.» på denne linken.

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *