Da Bøkebloggen publiserte artikkelen om Jan Thoresen fredag 5. november, sendte vi en kopi av den til ham. Allerede på søndag mottok vi en epost fra Jan. Han skrev at det var veldig artig å lese historien om seg selv, og at det måtte ha vært litt av en jobb å finne fram til alt dette stoffet. Jan spurte om vi kunne tilføye noen detaljer.

Jan Thoresen med saksofon. Foto: Sporveismusikken

Det svarte vi ja til, og Jan fortalte dette i en ny epost til oss:

Han var som treåring med i Langestrand barneteater, som ble ledet av fru Hinna, og visen han sang i Festiviteten hadde tittelen «Se maler’n». Jan husker teksten den dag i dag.

I 1959 spilte Per Museths orkester på Farris Bad. Gjestesolist var saksofonisten George Johnson. Jan fikk lov til å være med  og spille, og det skjedde ofte (Jan var på den tiden 14 år!). Hver gang Jan kom, stoppet George den melodien de spilte, og satte i gang med «Little man you’ve had a busy day». Da klokken nærmet seg 23, ble Jan hentet inn til direktør Helgevolds kontor hvor han fikk 50 kroner mot å kvittere for «diverse utført hagearbeid» (Mye penger den gang).

I 1961 dro Jan til Sverige, nærmere bestemt Värmland, og spilte i Bosse Lehrsjö’s orkester. Ble av svenske aviser omtalt som «vidunderbarn» på klarinett. De spilte til dans rundt om i Värmland og Dalsland. Deretter ble det Johnny Schills orkester.

Jan var også lærer i Skien og Porsgrunn, og da satt han som soloklarinettist i Skien orkesterforening under dirigent Kristoffer Kleive. I 1969 var han solist i Carl Maria von Webers 1. klarinettkonsert.

Utdanning: I tillegg til orkestermusikereksamen ved Konservatoriet, tok jeg også musikk hovedfag ved universitet i Oslo (ved siden av full jobb ved Oslo Nye Teater).

Morten Bakkeli.

 

Les saken «Jan Thoresen – Mannen fra Farriseidet, som ga Vera Lynns store krigsslager norsk språkdrakt.» her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *