Larvik kommune publiserte 6 februar 2023 en sak på sine hjemmesider. Les saken her. 

«Hvordan står det egentlig til med eldreomsorgen i Larvik kommune? Her forklarer de ansvarlige for helsetjenestene i Larvik hvordan man jobber med de mest sårbare pasientene – og gir sine vurderinger av klippene fra NRK Brennpunkt som har utløst sterke reaksjoner.»

Bøkebloggen delte denne saken og det ble lagt igjen noen kommentarer blant annet fra pårørende Tone M. Ambjørnsen Torgersen som var med i Brennpunkt saken fra Furuheim sykehjem. Se saken her. 

Torgersen skriver dette i kommentarfeltet på Bøkebloggen.

«-Tror det i første rekke dreier seg om avstand mellom kritikk, klager og ledelse i tillegg til en generell oppfatning av at innhold i tjenester ikke samsvarer med inntaksvedtak.»

«-Etter hundrevis av historier av mer eller mindre alvorlig grad som er oversendt oss i etterkant av dokumentaren, så viser det et sterkt behov av samfunnets vern av gamle og syke i tillegg til økt kompetanse og bemanning som er et lederansvar.»

«-System for avvik, varslinger i journaler, seponering av medisiner og manglende rutiner samt dekning av basale behov er mangelvare.»

«-Så nei, det står ikke bra til i eldreomsorgen på sykehjem verken i Larvik eller andre steder, og ja dere bør ta klager og henvendelser på største alvor og gå i dialog.»

«-Det som nå er vist dere i dokumentaren er en liten del av en langt større dokumentasjon som ikke vises.»

«-DIALOG med pårørende og avviksrapportering er en nøkkel.»

«-Når det er sagt er det en virksomhetsleder som etter uttalelser opplagt er ute på dypt vann.»

Bildene i saken er skjermdump fra nrk.no og larvik.kommune.no.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *