Armand Westby Larsen (født 11. september 1904 i Larvik, død 18. mai 1987 i Hedrum) var baker, bordtennis og fotballspiller. Foreldrene var blikkenslager Karl Richard Larsen og Anna Marie f. Westby. Armand giftet seg 13. februar 1932 med Olaug Karlsrud.

Foto stilt til disposisjon for Bøkebloggen av Morten Thunberg, Nanset IF.

Hans adresse ved fødselen var Øvre Bøkeligate 1A. Senere bodde Armand i Trygves gate 7. Han kjøpte i 1928 «Markvold» (Fridtjof Nansens vei 5A) på  Nanset.

Foto: Bøkebloggen

Etter å ha drevet sitt eget bakeri på Nanset før den andre verdenskrig, arbeidet Armand i flere år hos baker Ruud i Prinsegata, før han gikk over til annet arbeid.

Armand og broren Ragnar satset lommepengene på et bordtennissett hos Mons Andersen i 1926. De slo sine første slag på spisebordet hjemme. På denne tiden fantes det flere bordtennisklubber i Larvik: Zenit, Favorit, Grandessa og St. Croix. Armand var medlem av Nanset Idrettsforening i Hedrum kommune, som også hadde bordtennis på sitt program. Foreningen leide et lokale på Farris Bad og dermed fikk brødrene bedre tumleplass og riktige bord.

I 1928 ble Rolf Backe, Teddy Christensen og Armand påmeldt til norgesmesterskapet i Oslo, som ble spilt over to dager. De hadde i grunnen ingen andre forhåpninger enn å lære. Ifølge bladet Idrettsliv imponerte Armand absolutt ikke i de innledende spillene, men at han gjorde det til gavns etter hvert som han nærmet seg finalematchen og i særdeleshet denne. Der vant Armand over Oslo-spilleren Rolf Leisner og sikret seg mesterskapet. Da Armand ankom Larvik, ble han båret på gullstol til lyden av heiarop.

I norgesmesterskapet i Oslo i 1929 kom Armand på en tredjeplass. I larviksmesterskapet på Farris Bad 13. april 1930 ble han slått i finalen av Rolf Gjertsen.

Armand utmerket seg som en habil spiller på fotballagene til Nanset IF og Larvik Turn. Han var senere formann for Larvik Turns eldreavdeling. Under Larvik Turns årsmøte 27. november 1969 ble Armand tildelt foreningens hedersmerke.

Morten Bakkeli.

 

Les saken om «Den feirede operasangeren fra Skalleberg» her. 

Les saken om Johanna på Posten her. 

Les saken om Rolf Møller fra Kveldsol her. 

Les saken om Larvik første flyvertinne her. 

Les saken om Larviks første diskjockey her.

Les saken Birger Moss Johsenher.

Les saken om Larviks Finn her. 

Les saken om Anna Hvoslef  her.

Les saken om Reidar Thommessen her.

Les saken om Oscar Wisting her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *