Bøkebloggen fikk 3 januar 2021 oversendt en bekymringsmelding fra et samboerpar som ankom Larvik med Superspeed lørdag kveld. Den samme meldingen ble også sendt Larvik kommune og lokalavisen ØP.

Meldingen startet slik:

Att: Guro Winsvold, Larvik kommune.

«Jeg skriver til deg da jeg har sett i Østlandsposten at det fremstår som
at du er øverste ansvarlig for COVID-19 teststasjoner i Larvik.»

«Samboer og undertegnede ankom Larvik havn med Superspeed i går kveld ca kl 21:15″.

«I mine øyne så haster det å ta tak i et par av problemstillingene under da det kan være fare for betydelig smittespredning. Det er to nye ankomster til Larvik Havn i løpet av dagen i dag.» Les hele saken fra januar her.

Larvik kommune svarte aldri opp denne henvendelsen etter at det ble sendt purring 5 januar 2021. Ny henvendelse ble sendt 28 mars 2021 og denne gangen med kopi til Statsforvalteren i Telemark og Vestfold.

Larvik kommune svarer heller ikke opp denne henvendelsen.

Nå er hele saken klaget inn til Sivilombudet 22 juli 2021. Tittel på klagen er: «Larvik Kommune: Manglende svar på henvendelse om smittefarlig organisering av Koronatesting Larvik Havn.» Les hele klagen her, Klage Sivilombud.

Sivilombudet har allerede sendt brev til Larvik kommune 23 juli 2021 og avslutter brevet slik: «Hvis ikke Kval allerede har fått svar, legger vi til grunn at Kval vil få svar innen rimelig tid.» Les hele brevet fra Sivilombudet her, Klage fra Sivilombud til Larvik kommune

Har det blitt en vane for ledelsen i Larvik kommune å ikke besvare varsler som blir sendt inn?

Nå ser det ut som Sivilombudet har ekstra fokus på Larvik kommune. Ref saken vi skrev om sist uke. Du kan lese saken «Sivilombudet krever via Statsforvalteren ny behandling av gammel tilsynssak i Stavern» her.

 

Les saken om «Kommunalsjefen som mener at kommentarfelt er en trussel mot demokratiet» her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *