Fritz Sletholt (født 23. april 1927 i Larvik, død 25. oktober 2009 samme sted) var stasjonsbetjent og velforeningsformann. Foreldre var stasjonsformann ved jernbanen Adolf Andersen Sletholt og Hilda Marie, f. Olsen. Fritz’ hjem størstedelen av livet var Reipbanegata 8 på Løkka. Han eide det 1967–2001. Fritz bosatte seg på eldre dager i Tårngården på Torstrand. Han giftet seg med Eva Marie Andresen fra Rekkevik i mars 1950.

Foto: privat

Foto: privat

Han var i mange år ansatt som stasjonsbetjent ved jernbanen i Larvik.

Under kommunevalget i 1975 ble Fritz valgt til tiende varamann for Arbeiderpartiet i Larvik bystyre med 2352 stemmer. Han ble i 1976 valgt som varamann til styret til Legatet for Larvik bys vel. Fritz ble gjenvalgt i 1980. På 1970-tallet ble han valgt inn i styret til Torstrand Vel. Fritz ble på årsmøtet 10. november 1986 valgt til formann. Han satt fram til 1997. Fritz var medlem av styret fram til sin død.

På Fram Eldres medlemsmøte, som ble holdt i det gamle klubbhuset 10. april 1981, ble Torstrandsfilm vist. Den ble tatt opp av Fritz i 1980. Filmen ble også vist under Torstrand vels medlemsmøte i Båtforeningens hus i oktober 1982. Han fikk stor applaus for denne.

Fritz fortalte i et intervju med Østlands-Posten, som stod på trykk i utgaven av 23. april 2007, at Torstrand var i hans hjerte. Han refererte også til at ordfører Gunnar Ellefsen i en tale på Torstrandsdagen hadde uttalt at dersom Larvik hadde blitt planlagt i dag, ville sentrum ha blitt lagt på Torstrand. Dette støttet Fritz opp om.

Han var medlem av Elveveikomitéen 1984–1985. Den ble stiftet av beboere i Reipbanegata, som ikke lenger orket tungtrafikk i gaten deres og som kjempet for at politikerne skulle vedta bygging av Elveveien.

Fritz spilte ytre høyre i fotballkampen mellom Turns og Frams juniorlag, som ble holdt på Fram stadion 27. juli 1945. Allerede etter rundt to minutter scoret Fritz mål gjennom et høyt skudd, som Turns målmann ikke rakk. Resultatet ble til slutt 1–1.

Svømmestafetten Larviksfjorden rundt ble arrangert 31. juli 1946. Etter svømmingen var det konkurranse i stup. Fritz, som representerte Fram, ble nummer syv. Han ble blant annet slått av Jan Høeg (nummer fire), Peter Lynge Nissen (nummer fem) og Reidar Teigen (nummer seks). Ragnar Simonsen fra Larvik Turn vant konkurransen.

Foto: privat

Foto: privat

Andre runde-kampen i Vestfoldcupen i fotball mellom Hortens-bakerne og Larvik jernbaneidrettslag ble spilt på Østre Halsens bane 27. juni 1947. Ti minutter ut i andre omgang var Fritz påpasselig framme og scoret larviklagets andre mål. Sluttresultatet ble 3–1 til Larvik jernbaneidrettslag.

I bedriftsidrettens hopprenn, som ble holdt 7. mars 1948, kom Fritz på en andreplass med 131.4 poeng i klassen 18–25 år. Han representerte jernbanen Larvik.

På sine eldre dager flyttet Fritz fra Reipbanegata til leilighet i Tårnården på Torstrand. Han døde 25 oktober 2009, 82 år gammel.

Morten Bakkeli.

 

Les saken om «Larvikingen som ble den første sjefen i Norges Bank her. 

Les saken om » Presten fra Larvik som ble filmskuespiller» her. 

Les saken om «Motstandskvinnen fra Østre Halsen her. 

Les saken om » Motstandskvinnen fra Langestrand» her. 

Les saken om «Mannen bak de hvite bussene» her. 

Les saken om «Larvikingen som ble fagforeningspioner» her.

Les saken om «Krigsseileren som overlevde et opphold i «Østens Sachsenhausen»her. 

Les saken om «Krigshelten fra Larvik» her.

Les saken om»Offiseren og gentlemanen fra Nanset» her. 

Les saken om «Krigshelten som ble båtkonstruktør» her. 

Les saken om «Larviks første skøytedronning» her. 

Les saken om «Den skrivende prestefruen» her. 

Les saken om «Larviks trekkspillkonge» her. 

Les saken om » Larviks første norgesmester i bordtennis» her. 

Les saken om «Den feirede operasangeren fra Skalleberg» her. 

Les saken om Johanna på Posten her. 

Les saken om Rolf Møller fra Kveldsol her. 

Les saken om Larvik første flyvertinne her. 

Les saken om Larviks første diskjockey her.

Les saken Birger Moss Johsen her.

Les saken om Larviks Finn her. 

Les saken om Anna Hvoslef  her.

Les saken om Reidar Thommessen her.

Les saken om Oscar Wisting her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *